Naamsbekendheid met sociale media

Je bedrijf is succesvol gelanceerd of bestaat al een paar jaar, maar je merkt dat de groei achterblijft? Dan is het waarschijnlijk zo dat je aan naamsbekendheid campagnes moet doen. Dit is de eerste stap van marketing om extra klanten en dus omzet te krijgen. Naamsbekendheid genereren met sociale media is zeer eenvoudig, je moet het gewoon doen.

Lees hieronder hoe we dit doorgaans bij MediaGuru aanpakken.

marketing funnel, naamsbekendheid marketing, eerst stap marketing

1. Sociale media posts

Om te connecteren met klanten

2. Advertenties

Op sociale media en/of Google om nieuwe klanten te bereiken.

3. Reels

Bestaande klanten mee betrekken in de groei van het bedrijf.

4. Andere

Denk jij aan andere zaken?

Laat het ons weten.

1. Sociale media posts

Sociale media is 1 van de meest nuttige marketing tools momenteel op de markt. Daardoor kan je aan de hand van posts mensen op de juiste moment, de juiste mensen met de juiste boodschap bereiken. Dit wil zeggen dat weinig andere tools zijn zo effectief en efficiënt als sociale media posts. 
Het is wel belangrijk te weten wat je moet posten en hoe je dit moet doen. In principe is het heel makkelijk, maar het zijn de detail die beslissen of een post werk of niet. 

Sociale media posts is stap 1 naar goede online marketing maar groeien aan de hand van posts alleen gaat vaak traag. Maar met advertenties kan dit opgelost worden.

voorbeelden posts op sociale media

2. Advertenties

Met advertenties bereik je jouw doelpubliek meerdere keren binnen de 10 dagen. Met andere woorden, online advertenties zijn uitzonderlijk sterk in het vergroten van jouw naamsbekendheid om zo meer klanten en omzet te genereren.

Het is wel noodzakelijk goed te weten wie je wilt bereiken, met welke boodschap en welke budgetten je hiervoor wilt vrijmaken. Dus een goed plan is dus cruciaal. Op die manier kan je keer op keer nieuwe klanten op de juiste manier bereiken.

Een goede integratie van sociale media posts en advertenties zorgt voor een heel sterke online aanwezigheid en marketing.

Vul je dit nog aan met Reels of Tiktoks, dan ben je helemaal mee met de laatste nieuwtjes.

Graag meer info over onze diensten?

3. Reels of Tiktok

Met Reels (weliswaar de tiktok van Instagram) of Tiktoks kan je zeer veel mensen bereiken op korte termijn. Dit is uiteraard zeer goed om meer naamsbekendheid te creëren maar ook om connectie aan te gaan met je volgers / kijkers. Zo zien ze keer op keer jouw naam en/of gezicht en logo voorbij komen wat enkel maar positief kan zijn.

Het nadeel aan dit soort content is dat we niet kunnen kiezen aan wie het getoond wordt. Maar geen zorgen, "there is no such thing as bad marketing"… En dankzij de advertenties bereiken we exact wie we willen, dus dat probleem is ook opgelost.

Meer info over ons?

Leer MediaGuru beter kennen zodat je weet waarom wij de juiste partner zijn voor jouw online marketing

Bekijk onze reviews

Bij MediaGuru zijn we zeer begaan met onze klanten en zij met ons. Klik op de knop om enkele use cases te lezen.

Graag meer info?